JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Beredningsjurist

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som beredningsjurist är att i samråd med avdelningens domare bereda tvistemål och ärenden för avgörande. En annan viktig uppgift är att samordna arbetet för avdelningens notarier samt medverka i deras introduktion och utbildning. Du kommer även att bistå chefsrådmannen med administrativa göromål såsom avdelningens veckoplanering, semesterplanering m.m.

I arbetsuppgifterna ingår även att skriva domar och beslut samt förslag till domar och beslut när du själv inte har behörighet att döma samt göra rättsutredningar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är notariemeriterad och vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet.

Du ska vara juridiskt skicklig och noggrann samt ha hög ansvarskänsla och social kompetens . Arbetet kräver mycket god samarbetsförmåga, gott omdöme, flexibilitet och stresstålighet. Eftersom du deltar i utbildningen av notarier måste du även ha god pedagogisk förmåga.

Tingsrätten vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Din ansökan ska bestå av personligt brev, CV, notariebetyg samt betyg och examensbevis från de utbildningar som du åberopar. Du ska vara notariemeriterad den dag du tillträder anställningen men det går bra att skicka in en ansökan innan du avslutat din notarietjänstgöring.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse.
Malmö tingsrätt tillämpar 6 månaders provanställning.

Antal platser: 1
Lön: Tingsrätten tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna ditt löneanspråk i ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-29
Arbetsgivarens referensnummer: 387-17
Ansök här


Kontakt

Eva Wendel Rosberg
Lagman
040-35 30 01
0706-50 16 85

Helena Ingelf
HR-specialist
040-35 30 05

Fredrik Forssman (Jusek)
Rådman
040 - 35 31 86

Annika Wikstrand (ST)
Domstolshandläggare
040 - 35 33 78


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Malmö tingsrätt

Malmö tingsrätt är en av landets största tingsrätter med omkring 150 anställda. Vi har fyra målavdelningar som handlägger både brottmål och tvistemål. På varje avdelning finns dessutom viss specialisering. Vi har även en administrativ enhet med en serviceenhet. Vi har plats för åtta beredningsjurister.

Vi finns i trevliga lokaler i centrala Malmö. Vi strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi arbetar aktivt med att höja kvaliteten inom verksamhetens alla områden.