JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare med placering på allmänna domstolen

Arbetsbeskrivning

Som domstolshandläggare på allmänna domstolen blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att förbereda och handlägga mål inför förhandling, att ha kontakt med parter, ombud och myndigheter, att föra anteckningar och protokoll vid förhandlingar och sammanträden, samt att hantera posten och domstolens registratorsbrevlåda.


Kvalifikationer

Du som söker ska ha fullföljd gymnasieutbildning och gärna några års yrkeserfarenhet. Tidigare erfarenhet av domstolsarbete eller annat arbete med juridisk anknytning är meriterande, liksom juridisk eller annan eftergymnasial utbildning.

Du har goda datakunskaper liksom en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska självständigt kunna organisera ditt arbete och ha förmåga att prioritera. Vi ställer krav på ansvarstagande, gott omdöme och utpräglad känsla för service.

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande arbete där du aktivt bidrar till utvecklingen av domstolshandläggararbetet.

Personliga egenskaper

- Du är noggrann, flexibel och tar gärna egna initiativ.

- Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta såväl självständigt som i grupp.

- Du är ansvarsfull, social och trivs i en föränderlig arbetsmiljö.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast och enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-25
Arbetsgivarens referensnummer: TVX 2017/198
Ansök här


Kontakt

Karin Johansson (ST-domstol)
Domstolshandläggare
0470-560 138

Emelie Martinsson
Personaladministratör
0470-560 113


Övrigt

Välkommen med din ansökan inkl. löneanspråk senast måndagen den 25 september 2017.

Ansökan sker företrädesvis via vårt rekryteringsverktyg Visma Recruit, där du loggar in som arbetssökande, skapar ett konto och följer anvisningarna i systemet. Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i ansökningsverktyget samt svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser m.m. mottages först vid en eventuell intervju.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Växjö tingsrätt

Växjö tingsrätt är en av landets större domstolar och har idag omkring 90 medarbetare på en allmän avdelning, mark- och miljödomstolen samt en administrativ avdelning. På allmänna domstolen handläggs brottmål, tvistemål och ärenden. Här tjänstgör rådmän, fiskaler, notarier och domstolshandläggare.

Vi erbjuder Dig ett stimulerande och omväxlande arbete i en domstol med ett öppet och positivt arbetsklimat. Tingsrätten är samlokaliserad med Förvaltningsrätten i Växjö i centrala och modernt utrustade lokaler.