JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

Den dömande verksamheten bedrivs på fyra avdelningar. På varje avdelning finns ett kansli med ca 12 domstolshandläggare. Dessutom tjänstgör handläggare på en serviceenhet. Handläggarna sköter skriftväxling, bevakar frister, planerar rättegångsdagar och sitter som protokollförare vid rättegångar. En annan del av arbetet är att expediera domar och beslut samt svara på frågor från allmänheten via mail och telefon.

Som handläggare arbetar du i ett team, men arbetsuppgifterna utförs självständigt med eget ansvar. Du hanterar flera olika mål och ärenden parallellt och vissa av måltyperna innebär självständig beredning fram till förhandling.


Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har minst 3-årig gymnasieutbildning, gärna kompletterad med relevant eftergymnasial utbildning.

Vi värdesätter yrkeserfarenhet från kvalificerade administrativa arbeten som inkluderar självständigt beslutsfattande och där det ställs krav på självständigt informationssökande. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i domstol sedan tidigare.

Som person är du nyfiken, prestigelös, självgående och initiativrik med gott omdöme. Arbetet kräver flexibilitet, noggrannhet och hög ansvarskänsla samt god förmåga att uppträda serviceinriktat mot allmänheten. Det är viktigt att du kan organisera ditt arbete och prioritera bland dina arbetsuppgifter, då arbetsbelastningen under perioder är hög.

Rollen som domstolshandläggare ställer krav på att du är van vid att arbeta med IT-stöd och att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Tingsrätten eftersträvar att ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt mångfald avseende ålder, etnisk och kulturell bakgrund kan tillföra verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper vid denna rekrytering.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänsterna är en eller flera tillsvidareanställningar och/eller tidsbegränsade anställningar. Samtliga tjänster är på heltid. Eventuella tillsvidareanställningar inleds med sex månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-01-15
eller enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-01
Arbetsgivarens referensnummer: 129/2017
Ansök här


Kontakt

Katarina Wikstedt
Handläggarchef
031-701 13 97

Annelie Svedby
ST
031-7011394

Christina Brockmeyer
JUSEK
031-701 11 38


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Göteborgs tingsrätt

Göteborgs tingsrätt är en av Sveriges största tingsrätter med ca 230 medarbetare. Vår ambition är att mål och ärenden ska handläggas på ett rättssäkert och effektivt sätt samt att verksamheten ska ha ett högt förtroende hos allmänheten. Arbetet hos oss är betydelsefullt och fyller en av samhällets viktigaste funktioner.

Tingsrätten finns i moderna lokaler vid Ullevi i centrala Göteborg och strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. På domstolen pågår ständigt ett arbete med att utveckla verksamheten. På tingsrätten finns fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning.