JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

I din roll som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i kanslienheten och tillsammans med domare, notarier och andra domstolshandläggare kommer du att handlägga mål och ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter m.fl. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, kalla till muntliga rättegångar samt expediera avgöranden. Du kommer även att, efter beslut om delegation, utföra åtgärder självständigt under eget ansvar som t.ex. att förordna om offentlig försvarare.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till övriga kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig. Vi har högt ställda krav på ansvarstagande, omdöme, flexibilitet, samarbetsförmåga, social kompetens och noggrannhet. Du ska ha avslutad gymnasieutbildning eller annan utbildning på motsvarande nivå. Du är en van datoranvändare och ser dator, e-post och telefon som naturliga arbetsverktyg. Mycket goda kunskaper i svenska språket såväl i tal som i skrift är ett krav. Du är van att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetstempot är ofta högt och för att trivas med arbetsuppgifterna bör du vara lugn och stabil samt ha god förmåga att hantera stress och kunna prioritera. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper samt referenser. Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
3-6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Vikariat, 6 månader med möjlighet till förlängning.

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-21
Arbetsgivarens referensnummer: Dnr: 2017/74
Ansök här


Kontakt

Jan Wallström
rådman och kanslienhetschef
0920-295519

Anna Lindgren
Domstolshandläggare
0920-295536

Mikael Norman
Domstolshandläggare
0920-295532


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Luleå tingsrätt

Luleå tingsrätt har ca 30 anställda. Vi finns i funktionella lokaler i centrala Luleå och har även ett tingsställe i Piteå. Tingsrätten är indelad i en dömande enhet, en kanslienhet och en administrativ enhet. Vid tingsrätten handläggs brottmål, tvistemål, konkursmål, allmänna domstolsärenden samt utsöknings- och exekvaturärenden. Tingsrätten är också sjödomstol. Arbetssättet hos oss präglas av lagarbete. Som anställd hos oss ingår du som en del i arbetsgemenskapen, där alla har både möjlighet och ansvar att påverka utvecklingen mot den bästa möjliga arbetsplatsen. Vi vill vara en modern myndighet med goda möjligheter att rekrytera, utveckla och behålla all den kompetens vi behöver. Vi värnar om mjuka värden som trygghet, respekt och samarbete och anser att dessa är viktiga förutsättningar för goda arbetsprestationer.