JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

Som domstolshandläggare deltar du i handläggningen av domstolens olika måltyper. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att registrera handlingar i målen, sköta skriftväxling, kalla till muntliga förhandlingar samt expediera domar och beslut. Du kan också ges möjlighet att protokollföra under förhandling och skriva förslag till enklare avgöranden.

Arbetet är självständigt och flera olika mål och arbetsuppgifter hanteras parallellt. Vi förutsätter att du kan hantera både interna och externa kontakter. De externa kontakterna kan t.ex. vara parter, advokater, tolkar och andra myndigheter. Kontakterna kan ske såväl skriftligen som muntligen via telefonsamtal. Internt samarbetar du dagligen med domstolens personal.


Kvalifikationer

Du har godkänd teoretisk gymnasieutbildning. Vi ser gärna att du har relevant eftergymnasial utbildning. Du behärskar svenska språket väl i tal såväl som skrift. Det är önskvärt att du har goda kunskaper i engelska. Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet, advokatbyrå eller motsvarande kan vara meriterande. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Microsoft Officeprogrammen.

Det är viktigt att du kan organisera ditt arbete, prioritera bland dina arbetsuppgifter och hantera stressiga situationer. Du motsvarar högt ställda krav på ansvarstagande, omdöme och noggrannhet. Du är utåtriktad, positiv, har en utpräglad känsla för service och en god samarbetsförmåga. Du har en vilja att utvecklas och lära nya saker. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Förvaltningsrätten tillämpar sex månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: Fem eller flera
Lön: Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning. Ange därför ditt löneanspråk i ansökan.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-03
Arbetsgivarens referensnummer: FMA 2017/476-1
Ansök här


Kontakt

Sam Foged Jensen
HR-administratör
040-35 36 22
sam.fogedjensen@dom.se

Louise Pihl
Avdelningskanslichef
040-35 38 44
louise.pihl@dom.se

Magnus Björnmarker
IT-administratör (ST-Domstol)
040-35 35 13
magnus.bjornmarker@dom.se


Övrigt

För att vara aktuell i denna rekryteringsprocess kommer du, efter att ansökningstiden löpt ut, bjudas in till att genomföra våra rekryteringstest.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Malmö

Förvaltningsrätten i Malmö är en av Sveriges största domstolar och en av landets fyra migrationsdomstolar.

Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol som i huvudsak avgör tvister mellan enskilda personer och statliga eller kommunala myndigheter. Förvaltningsrätten har ca 370 anställda som arbetar i trivsamma lokaler mitt i Malmö. Domstolen präglas av ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Förvaltningsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Förvaltningsrätten handlägger ca 450 olika måltyper. De vanligast förekommande måltyperna är skattemål, migrationsmål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om administrativa tvångsingripanden, körkortsmål och mål avseende laglighetsprövning enligt kommunallagen. Därutöver finns exempelvis mål om offentlig upphandling och olika tillståndsmål. Ett stort antal mål har EU-rättslig anknytning.

Förvaltningsrätten i Malmö försöker ständigt utveckla våra yrkesroller och arbetsformerna för att ytterligare öka kvalitén i arbetet och för att uppfylla de krav medborgarna ställer.