JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Göta hovrätt söker IT-samordnare

Arbetsbeskrivning

Som IT-samordnare på hovrätten får du en viktig roll. Huvuduppgiften är IT-relaterade uppgifter med fokus på domstolens olika verksamhetsstöd och tillämpning av dessa i det löpande arbetet, d.v.s att ta fram IT-policys, strategier, planer och utbildningar, att stödja hovrättens medarbetare i IT-frågor, lokal systemförvaltning och dokumentation. I arbetet kommer också webbredaktörsarbete att ingå samt att utveckla hovrättens arbete med sociala medier. Eftersom du är en del av den administrativa avdelningen kommer också visst övrigt administrativt arbete att ingå.

Hovrätten står inför utmaningar när det gäller övergång till ett digitalt arbetssätt, varför det är av vikt med förståelse för verksamheten samt förmåga att se möjligheter med digitaliseringsarbete. Vidare kan projektledning inom olika områden komma att bli aktuellt samt att ha ett nära samarbete med Domstolsverket och andra domstolar i IT-strategiska frågor.


Kvalifikationer

Det är önskvärt att du som söker redan idag har relevant högskoleutbildning inom IT eller motsvarande. Vi ser gärna att du är villig att lära nytt och bidra till utveckling av verksamheten.

Som person är du öppen, driven, noggrann och självgående. Du är bra på att se saker ur ett helhetsperspektiv och har en god analytisk förmåga. Du är noggrann och har förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du kan arbeta självständigt men har också lätt för att samarbeta och arbeta i grupp.

Det är meriterande om du har kunskaper i domstolarnas verksamhetsstöd (VERA) och hur dessa påverkar arbetet i domstolar. Det är vidare meriterande om du har breda kunskaper om/erfarenheter av hur andra myndigheter och domstolar anpassat sin verksamhet till digitalisering och ett mer IT-orienterat arbetssätt.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Vikariat 6 mån, med goda möjligheter till förlängning.

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-30
Arbetsgivarens referensnummer: HGO 2017-361

Ansök via epost till:
gota.hovratt@dom.se

Kontakt

Annelie Svenningsson Rydell
T.f administrativ direktör
036-15 65 03
annelie.svenningssonrydell@dom.se

Marianne Linden
ST-ombud
036-15 65 17
marianne.linden@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Göta hovrätt

Göta hovrätt är en trevlig arbetsplats, med lokaler i centrala Jönköping. Hovrätten har ca 85 anställda, varav 28 är ordinarie domare och ca 25 domare under utbildning. Vi satsar på hög kvalitet i dömandet och den övriga verksamheten. Allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts och tas till vara, och vi värnar om ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Vi arbetar aktivt med att utveckla vår verksamhet och att renodla domarrollen.

Göta hovrätt ligger i Jönköping, som är en av Sveriges tio största kommuner med över 130 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med ca 1 500 personer per år. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion. I Jönköping finns bra kommunikationer samt ett rikt kulturutbud.