JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Jurister inom migrationsrätt, visstidsanställning

Arbetsbeskrivning

Är du nyexaminerad jurist och är nyfiken på ett arbete i allmän förvaltningsdomstol innan du fortsätter din yrkeskarriär? Arbetet påminner i stora delar om arbetet som föredragande jurist, vilket är ett arbete som i regel endast erfarna jurister kommer i fråga för. Arbetet som föredragande jurist är ett kvalificerat juristarbete som består i att bereda mål, göra rättsutredningar, föredra mål för avgörande, vara protokollförare vid muntliga förhandlingar samt att utarbeta förslag till domar eller beslut. Som jurist inom migrationsrätt ges du möjlighet att arbeta under handledning av våra mentorer.


Kvalifikationer

För att komma i fråga för tjänsten ska du nyligen ha tagit din juristexamen och bifoga ditt examensbevis, max 1 sida, i din ansökan.

Vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet inom migrationsrätt.

Du är en noggrann person som har förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Du kan organisera och prioritera olika arbetsuppgifter. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du kan arbeta självständigt men har också lätt för att samarbeta och arbeta i grupp.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och därför kommer testning att vara en del av rekryteringsprocessen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Visstidsanställning under perioden 1 november 2017 till den 15 oktober 2018.
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-11-01
Tidsbegränsad till: 2018-10-15

Antal platser: Fyra eller flera
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-21
Arbetsgivarens referensnummer: FMA 2017/483
Ansök här


Kontakt

Karin Johnsson
HR-specialist
040- 35 35 47
karin.b.johnsson@dom.se

Eszter Partin
Föredragande jurist (Saco-S)
040-35 38 91
eszter.partin@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Malmö

Förvaltningsrätten i Malmö är en av Sveriges största domstolar och en av landets fyra migrationsdomstolar. Med anledning av en ökad inströmning av migrationsmål rekryterar vi jurister till domstolen under en begränsad period.

Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol som i huvudsak avgör tvister mellan enskilda personer och statliga eller kommunala myndigheter. Förvaltningsrätten har ca 370 medarbetare som arbetar i trivsamma lokaler mitt i Malmö. Domstolen präglas av ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Förvaltningsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Förvaltningsrätten handlägger ca 450 olika måltyper. De vanligast förekommande måltyperna är migrationsmål, skattemål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om administrativa tvångsingripanden, körkortsmål och mål om offentlig upphandling. Därutöver finns exempelvis mål avseende laglighetsprövning enligt kommunallagen och olika tillståndsmål. Ett stort antal mål har EU-rättslig anknytning.

Förvaltningsrätten i Malmö är en modern domstol som prövar nya arbetsformer bl.a. genom att arbeta i arbetslag.

Förvaltningsrätten i Malmö försöker ständigt utveckla våra yrkesroller och arbetsformerna för att ytterligare öka kvalitén i arbetet och för att uppfylla de krav medborgarna ställer.