JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Ordningsvakt

Arbetsbeskrivning

Som ordningsvakt har du ett varierande arbete med stort ansvar för ordning och säkerhet i tingsrättens allmänna utrymmen. Tillsammans med övriga ordningsvakter sköter du daglig säkerhetskontroll och arbetar för att få våra besökare att känna sig trygga och väl bemötta när de kommer till domstolen. Ordningsvakterna har också sidouppgifter. I dessa ingår att bemanna receptionen, svara på frågor, lämna ut allmänna handlingar, intern kontorsservice och annat administrativt arbete. Du bistår också med viss teknisk support i rättssalen i samband med rättegångar.


Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid den sökandes personliga egenskaper. För att passa som ordningsvakt på en domstol krävs att du har ett ödmjukt sätt och lätt att skapa goda relationer och kommunicera med alla slags människor. Du måste vara lugn och stabil, även i pressade arbetssituationer. Du har hög servicekänsla och lätt för att ställa om till nya situationer och växla mellan arbetsuppgifter. Vidare ställs krav på gott omdöme, hög ansvarskänsla, god samarbetsförmåga, noggrannhet och god problemlösningsförmåga.

Du ska ha lägst gymnasieexamen samt ett par års arbetslivserfarenhet. Ordningsvaktsförordnande är ett krav, liksom god datorvana och goda kunskaper i svenska och engelska. Då lagen (1981:1064) om säkerhetskontroll i domstol ställer krav på ordningsvaktens kön vid kroppsvisitering välkomnar vi särskilt kvinnor att söka anställningen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-01-01
Provanställning sex månader tillämpas.

Antal platser: 2

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-01
Arbetsgivarens referensnummer: 2017/119
Ansök här


Kontakt

Lars Bjurstam
lagman
0522-657100
lars.bjurstam@dom.se

Sabina Mittendorf
Domstolshandläggare
0522-65 71 09

Andreas Strandberg
expeditionsvakt
0522-657100
andreas.strandberg@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Uddevalla tingsrätt

Uddevalla tingsrätt är en allmän domstol som handlägger brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkurser. Domsagan sträcker sig från Strömstad i norr till Stenungsund i söder. Vi finns i moderna och fina lokaler centralt i Uddevalla. Vid domstolen arbetar jurister, handläggare, administrativ personal och ordningsvakter, sammanlagt ca 40 personer.