JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Örebro tingsrätt söker beredningsjurist

Arbetsbeskrivning

Arbetet som beredningsjurist vid tingsrätten innebär att Du självständigt bereder och handlägger och dömer i förenklade tvistemål och brottmål som avgörs på handlingarna samt bereder och handlägger ärenden gällande förvaltarskap och särskild företrädare för barn. I arbetsuppgifterna ingår vissa administrativa uppgifter som utbildning av notarier inför handläggning av godmansärenden och förenklade tvistemål. Du ansvarar också för schemaläggning av förhandlingar och målfördelning samt protokollföring. I arbetsuppgifterna ingår också kontakter med parter, advokater och andra ombud, myndigheter och allmänheten.


Kvalifikationer

I tjänsten ingår att fatta egna beslut samt avgöra vissa typer av mål. Du behöver därför vara notariemeriterad jurist. Din meritering ska vara från en tingsrätt. Arbetet kräver mycket god samarbetsförmåga och gott omdöme. Även flexibilitet, stresstålighet, noggrannhet och ansvarskänsla är egenskaper som behövs för att göra ett bra jobb. Det är meriterande om du också har arbetslivserfarenhet från annan juridisk verksamhet som till exempel åklagarkammare eller advokatbyrå.

Tingsrätten vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tillträde sker efter överenskommelse.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare med provanställning 6 månader
Omfattning: Heltid

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-26
Arbetsgivarens referensnummer: 2017-242
Ansök här


Kontakt

Anders Domert
Chefsrådman
019-16 63 20
anders.domert@dom.se

Petra Skoglund
Administrativ chef
019-16 63 71
petra.skoglund@dom.se

Lars-Erik Hulth (JUSEK)
Rådman
019-16 63 59


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Örebro tingsrätt

Örebro tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet och har hela Örebro län som upptagningsområde. På tingsrätten arbetar domare, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Vi arbetar i nya moderna lokaler centralt belägna i Rättscentrum Örebro. Domstolen avgör årligen ca 6 400 brottmål, tvistemål, och ärenden.